Příběh Corvona Live Free From

Jsme bratr a sestra, jsme podnikaví a plní nápadů. Už delší dobu jsme uvažovali, s čím bychom se dokázali ztotožnit, čemu dokážeme dát srdce i duši, něco s čím se každý den potkáváme a chápeme. U nás v rodině se vyskytuje celiakie, i proto jsme se rozhodli pomáhat lidem a založili Corvonu Live Free From a přinášíme vám výrobky s vysokou kvalitou a nezaměnitelnou chutí značek MaKe! a Glulu.

Příběh MaKe!

Sladké sušenky MaKe! jsou založené na kvalitních a poctivých surovinách, základem je kokosová mouka, proto jsou zcela bez lepku. Kromě lepku neobsahují ani laktózu, sóju, palmový tuk, ztužený tuk, rafinovaný bílý cukr a umělé přísady ani barviva.

Vybrat si můžete z příchutí lískooříšek, čokoláda-malina, kokos-citron, pomeranč-skořice, kakao nebo vanilka.

Příběh MaKe! začal myšlenkou pomáhat lidem, kteří trpí intolerancí, jelikož zakladatelé sami nějakou trpí. Rozhodli se založit portál, kde sdíleli recepty, tipy na kavárny a místa kde si lidé mohli užít výrobky bez lepku, laktózy a rafinovaného cukru.

Portál měl velký úspěch a dostávali mnoho děkovných zpráv. Po čase jim lidé začali psát, kdy budou mít vlastní potraviny. Měli zkušenosti, mnoho receptů a produktů vyzkoušeli a tak si řekli, proč to nezkusit. Odložili si novinářské tužky a začali psát vlastní příběh MaKe!, v maďarštině Majomkenyér.

Majomkenyér / maď: Majomkeňír / - název vznikl spojením slova majom (opice), který představuje hravost, nápaditost spojujícím se slovem kenyér (chléb), který je právě potravinou, kterou jíme téměř každý den. Přesně takové je MaKe!, každodenní stravování s radostí. :)

Příběh Glulu

Pokud hledáte pochutinu na cestu, do práce nebo jen tak večer k vínu, sáhnete si po slaných krekrech Glulu, které jsou jednoduše kvalitní, složením čisté a hodí se do více jídelníčků. Všechny výrobky jsou připravené z kvalitních bezlepkových mouk, navíc neobsahují ani laktózu, mléko a vejce. Mohou si tak na nich pochutnat i vegani a také diabetici.

Skutečný příběh Glulu se začal psát už v roce 2009, když zakladatelce Lille diagnostikovali intoleranci na lepek. Začátky nebyly jednoduché, málokde se daly sehnat chutné bezlepkové potraviny. Aby se nemusela omezovat, ale mohla jíst co má ráda a co jí chutná, začala experimentovat a snažila se upéct co nejchutnější pochutiny.

V roce 2015 se rozhodla zúčastnit spolu s ostatními soutěže v Debrecíne. Cílem projektu bylo vytvořit pevný základ bezlepkových pekařských výrobků. Aby své výrobky mohli nějak představit veřejnosti, potřebovali jméno značky. Určitě bylo zapotřebí, aby název měl něco společného s lepkem (glutenem), ale také osobní vazbu. Vytvořili proto značku Glulu (Lulu přezdívka Lilly). Do soutěže šli naplno, stálo jich to hodně úsilí, dali do toho srdce a nakonec soutěž vyhráli a tak vznikla oblíbená značka Glulu.

www.corvona.eu




« Archiv novinek

Vystavovatelé

Bio styl

Zdraví

Eco world

Osobní rozvoj

Alternativa