KDE SE DOBŘE VAŘÍ, TAM SE DOBŘE DAŘÍ

A to není všechno, najdete tu také spoustu bezlepkových produktů, superpotravin a dalších specialit, například tyčinky s cvrččí moukou, zeleninové chipsy, mrazem sušené ovoce, domácí zmrzlinu, mandlové máslo, čerstvé lisované šťávy ... Neznáte? Tak přijďte ochutnat!


Nedovedete si představit svoje ráno bez kávy?

Tak zbystřete! Náklady na pěstování kávy se neustále zvyšují, snižuje se výměra půdy, která je pro pěstování kvalitní kávy vhodná, mladí lidé nemají zájem pokračovat v práci svých rodičů, opouštějí farmy a stěhují se do měst. Zároveň klesá cena kávy na světovém trhu. Je za těchto okolností budoucnost pěstování kávy udržitelná?


Čeká nás doba cikorková?

Debata o budoucnosti kávy s Lukášem Hejlíkem, Dariem Soto Abrilem z Fairtrade International, Andreasem Christmannem z Tchibo GmbH, Danielem Kolským z Mamma Coffe a Jaroslavem Slámečkou z Candycane coffee. Festivalová neděle, 12:30, hlavní stage.


Miniveletrh fairtradových výrobků

Fairtrade Česko a Slovensko pořádá již několik let na Festivalu Evolution miniveletrh fairtradových výrobků.Veřejnosti tak dává možnost poznat a ochutnat fairtradové produkty od českých výrobců a obchodníků. Letošní expozice Fairtrade Česko a Slovensko nabídne návštěvníkům celou řadu fairtradových produktů, v průběhu tří festivalových dnů představí i jejich výrobce nebo distributory. Na stánku fairtradové expozice můžete mimo jiné zdarma ochutnat fairtradovou kávu od společností Tchibo Praha a MIKO káva, čokoládu od společností Gunz a Marks & Spencer, zmrzliny od Ben & Jerry´s, džusy od firmy Pfanner nebo nakoupit u společností Fairtrademarket a Fair Made.

Jak nejlépe podojit mandli?

Nikoleta Kováčová alias Surová dcérka a Karolina Rathousová neboli Dewii vám poradí, jak na rostlinná mléka. Mléko rezonuje společností, jedni ho zatracují, druzí na něj nedají dopustit. Ať tak nebo tak, my si ukážeme, že to jde i bez mléka! Jak je vyrobit a kde použít? Je libo mandlové, ovesné či kešu mléko? Je to snadné! Součástí workshopu jsou ukázky přípravy, ochutnávky a tipy na konkrétní recepty.


Lepší je si trochu zajet, než se hodně spálit

Cestujete často? A víte, kde se dobře najíte? Jestli ne, poradí vám Gastromapa - projekt známého herce a food bloggera Lukáše Hejlíka. Aplikace nabízí reporty z restaurací v krajích, představuje nové podniky a popisuje gastronomickou situaci v Česku. Lukáš vám na své přednášce prozradí, proč, kdy a jak Gastromapa vznikla, i zajímavosti ze svých „inspekčních" cest.


Zdravá hrníčková kuchařka

Margaret a Josef aka Bezlepková Margottka vás zvou na křest kuchařky Srdcem v kuchyni. Pojďte tuto kuchařku, plnou fit receptů, sestavenými tak, aby byly vyvážené pro těla alergiků, lidí trpících na intolerance, celiaků i lidí, kteří nemohou jíst cukr, stejně tak i pro úplně zdravé jedince, preferující zdravý životní styl a vyhýbají se lepku a rafinovaným cukrům spolu s námi přivítat na světě. U toho si můžete popovídat s autory, poslechnout zajímavé příběhy a skvělé písničky. Kmotrem této báječné kuchařky bude totiž herec, zpěvák a producent Tomáš Vaněk a kmotrou bloggerka Mili Teri.


Jak mohou bylinky působit na naši váhu?

Hubnutí... Stálé téma většiny žen, občas i mužů. Potřebujeme opravdu zhubnout? Jak nám pomohou byliny a příroda v tomto snažení? Příroda, tělo a mysl jsou mocní! Různé bylinky obsahující specifické látky mohou působit na náš metabolismus, zrychlovat jej, stimulovat spalování tukových zásob, omezovat chuť k jídlu, ovlivňovat látkovou přeměnu cukrů, existují i byliny podporující odvodnění, které pak budí dojem, že vám pomohly zhubnout a tak podobně. To, jak konkrétní bylina působí, je dobré znát, abyste věděli, kdy a jak ji používat, aby byl její účinek využit co nejlépe. Nenechte si ujít přednášku Anety Benediktové ze Serafin Bylinky.


Kam se vypravit pro první bylinky a které to jsou?

Se začátkem jara přichází i čas velkých plánů. Máte nějakou oblíbenou bylinku, ale neumíte odhadnout vhodnou dobu sběru? Víte, že je velmi i důležité sušení a skladování bylin? Ing. Josef Palas Josef je odborným poradcem společnosti Leros, s.r.o. v oblasti léčivých rostlin a ve své přednášce vám poradí, jak na sběr a uchování bylinek.


Živočišné vs. rostlinné potraviny

Přednáška výživové poradkyně Pavly Široké se zaměří na obsah prospěšných a škodlivých látek v živočišných a rostlinných potravinách. Dovíte se také, proč se dříve myslelo, že jíst hodně živočišných produktů je zdraví prospěšné, nebo jak se stravují dlouhověké národy a co říkají studie o vlivu stravy na civilizační nemoci. Podíváme se také na to, proč se stále více mluví o rostlinné budoucnosti v souvislosti s uživením lidstva.


Můj potenciál v plné síle

Jan Petr, zakladatel Vitalvibe, se s vámi podělí o vlastní příběh velké osobní změny související se silným pročištěním těla a vyjasněním mysli. Předá vám spoustu praktických tipů a zkušeností s osvědčenými superpotravinami, které mohou zkvalitnit život i vám. Přijďte si poslechnout, jak probudit tu nejlepší verzi sebe samého.


Vše, co jste chtěli vědět o probiotikách

Ing. Iva Jebavá Ph.D. patří do výzkumného týmu PROBIOLAB, který vytvořil po více než 10letém studiu a postgraduálních zkušeností s probiotiky na VŠCHT a renomovaných zahraničních institutech inovativní doplněk stravy SlimBIOSE, který podporuje trávení a zároveň bezpečně a přirozeně podporuje štíhlou linii. Dozvíte se, jak probiotika působí i to, jak pečovat o střevní mikroflóru.


Zásaditě ke sportovním úspěchům

Díky tréninku v acidobazické rovnováze můžeme zvýšit naši výkonnost, urychlit proces regenerace, předcházet zraněním, a také sportovat i s přibývajícím věkem. Kdo trénuje „kysele" - prohrává! Kyseliny brání regeneraci, demineralizují tělo, podporují zánětlivé procesy a urychlují stárnutí. „Cílené odkyselení je základem pro intenzivní, úspěšný trénink a následnou regeneraci, a také pro odbourání tukových zásob," říká Jana Hrinková z firmy P. Jentschura.


Vystavovatelé

Bio styl

Zdraví

Eco world

Osobní rozvoj

Alternativa