Bio Vinařství Víno Marcinčák Mikulov

Petr Marcinčák je vinař s jasnou filozofií a vizí.
Jako první z vinařů v roce 2008 začal na všech svých vinicích hospodařit ekologicky a stal se největším tuzemským biovinařem.


Vinice vinařství Víno Marcinčák jsou obdělávány v souznění s přírodou, s maximálním důrazem na šetrný ekologický přístup při pěstování révy. Geologické podloží viničních tratí z velké části tvoří třetihorní mořské sedimenty. Podloží je tvořeno vápenitými jíly a štěrky s velkým obsahem vápencových valounů.


Veškeré hrozny jsou každoročně sklízeny ručně v BIO kvalitě. Při výrobě je kladen důraz na přirozenost a jedinečnost, která je dána výjimečností vyhlášených viničních tratí.


Všechna vína mají BIO certifikaci a jsou též vhodná pro vegany. Nesou také několikanásobné ocenění BIO VÍNO ROKU prestižní soutěže BIO POTRAVINA ROKU.


Specialitou vinařství jsou Oranžová vína, výběry z cibéb, vína ledová a slámová.

www.marcincak.cz




« Archiv novinek

Vystavovatelé

Bio styl

Zdraví

Eco world

Osobní rozvoj

Alternativa