Bezlepkové hvězdičky září v nových těstovinách

Český výrobce přírodních potravin NATU uvádí další bezlepkovou specialitu do segmentu těstovin. Tentokrát spojilo síly pěti přirozeně bezlepkových surovin: amarant, teff, quinoa, kukuřice a rýže. Tato kombinace je unikátní ve výsledném složení, které vykazuje nižší obsah sacharidů i nižší glykemický index než klasické těstoviny. Jedinečná je i lehce ořechová chuť těstovin. Absence vajec je navíc předurčuje k tomu, aby se staly hvězdou jídelníčku veganů.

Představujeme nové BIO těstoviny, které mohou chutnat úplně každému. Nejde jen o zajímavou chuť, ale také jistotu přírodního původu přirozeně bezlepkových ingrediencí.

"Ty hvězdičky, které se vám rozloží po talíři, jsou docela malinké, ale jejich vnitřní síla a složení je spíš ohromující. Stačí se podívat na jednotlivé rostliny, které se do výběru pěti hlavních ingrediencí dostaly. Výsledkem je ideální pokrm pro celiaky, diabetiky i všechny příznivce zdravějších přírodních potravin," vysvětluje Kamila Hladká, šéfka týmu NATU.

Hvězdičky s amarantem svým původem a lehkostí odkazují k letním měsícům a aktivnímu životnímu stylu. Kromě jistoty přírodního původu a absence lepku nabízí tyto těstoviny další výhody. Zdobí je například vysoký obsah vlákniny. Jednou ze základních ingrediencí jsou zrna amarantu a quinoa. Tyto jihoamerické pseudoobiloviny mají pro lidské tělo řadu významných benefitů, které objevili už staří Aztékové a Mayové. Například obsahují vysoké množství hořčíku, železa a zinku.

Bezlepkové těstoviny v tomto složení skvěle doplní jídelníček celiaků, diabetiků, těhotných žen, dětí nebo sportovců. To ovšem neznamená, že by malá pauza od konzumace lepku, který je všude kolem nás, nepomohla také běžným strávníkům.

Všeobecné oblibě napomáhá také příjemná stravitelnost a možnost pestrého využití v kuchyni od zalití oblíbenými omáčkami nebo jako zavářka do polévek.

Více informací najdete na www.natu.cz.




« Archiv novinek

Vystavovatelé

Bio styl

Zdraví

Eco world

Osobní rozvoj

Alternativa